Winston Churchill op nieuw Brits bankbiljet

De foto die voor het biljet gebruikt zal worden

Op een nieuw Brits bankbiljet, dat vanaf 2016 verspreid wordt, zal de beeltenis van de beroemde premier Winston Churchill te vinden zijn. De Bank of England heeft dat deze week bekendgemaakt.

Hoe het biljet er precies uit komt te zien is nog niet bekend, maar men weet al wel welke afbeelding van de premier gebruikt zal worden. Het gaat om een beroemde foto die Yousuf Karsh in 1941 in Canada van hem maakte (zie foto links). Daarnaast zal een beroemde uitspraak van de premier op het briefje te vinden zijn:

Ik heb niets meer te bieden dan bloed, hard werken, tranen en zweet.

De afbeelding van Churchill zal een plek krijgen op een biljet van vijf pond. Op dit moment is op dit bankbiljet nog een afbeelding te zien van Elizabeth Fry, een vermogende Britse die zich in de negentiende eeuw bekommerde om het lot van (voormalig) gevangenen.

- advertentie -

Mervyn King, gouverneur van de Bank of England, noemde Churchill vrijdag een “geweldige Britse leider, spreker en schrijver”.

Horst Tappert als Derrick - Still YouTubeDe Duitse acteur
Leopold SochaAl voor de Tweede Wereldoorlog haalden zijn daden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: