‘WOI-duikboot gevonden bij Texel’

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)

Een visser heeft bij Texel aan wrak gevonden. Vermoedelijk gaat het om een Engelse onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad zondag.

De vondst is gedaan door visser Hans Eelman tijdens de bestudering van sonarbeelden. Het wrak ligt op een plaats waar regelmatig wordt gevist en volgens de deskundige bestaat de kans dat er in het wrak nog onontplofte torpedo’s liggen.

Het ongeveer vijftig meter lange wrak ligt op zo’n acht meter diepte. De visser heeft inmiddels contact opgenomen met de KLPD. Hij vermoedt dat het om de duikboot E36 gaat. Deze boot zonk op 19 januari 1917 na in aanvaring te zijn gekomen met een andere Engelse duikboot, de E43. Aan boord bevonden zich dertig bemanningsleden.

'Find a Will', screenshot
'Find a Will', screenshotDe Britse overheid is momenteel…
A Day in the Life of a Munition…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: