WOII-bom onder grasmat stadion München

Grünwald-stadion in München

Onder de grasmat van het Grünwald-stadion in München blijkt jarenlang een bom uit de Tweede Wereldoorlog te hebben gelegen. De bom is inmiddels onschadelijk gemaakt, meldt de NOS.

De Amerikaanse bom werd donderdag tijdens werkzaamheden ontdekt. Het ging om een bom van 225 kilo. Deze lag op anderhalve meter diepte, onder een van de strafschopgebieden. Donderdagavond wisten bomexperts het projectiel onschadelijk te maken.

Het Grünwald-stadion is het op twee na grootste stadion van München. Het werd in 1911 gebouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte het stadion bij twee bombardementen zwaar beschadigd. Na de oorlog werd het weer opgebouwd.

- advertentie -

In het verleden speelden Bayern München en 1860 München hun wedstrijden in het stadion.

Johan van Hulst - Foto: Fred LucasIn 1945 besloot…
Afb: RestitutiecommissieEen zeventiende-eeuwse kist uit de Rijkscollectie moet worden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: