WOII-bom onschadelijk gemaakt in Koblenz

Amerikaanse bommenwerpers boven Koblenz tijdens de Tweede Wereldoorlog – Foto: US Air Force

De Duitse stad Koblenz stond zondag voor een groot deel in het teken van de ontmanteling van een gevaarlijke bom uit de Tweede Wereldoorlog.

Een Britse vliegtuigbom van 1,8 ton bevond zich in de rivier de Rijn en kwam onlangs door een extreem lage waterstand aan de oppervlakte. Vanwege de kracht van de blindganger moesten alle woningen in een straal van 1800 meter ontruimd worden. In totaal moesten ongeveer 45.000 mensen in verband met de ontmanteling hun woning verlaten.Ook twee ziekenhuizen, zeven bejaardentehuizen en een gevangenis werden ontruimd.

- advertentie -

De ontmanteling duurde in totaal 2,5 uur. Behalve de Britse vliegtuigbom werd ook een lichtere Amerikaanse bom ontmanteld. Ook deze bom was door de lage waterstand aan de oppervlakte gekomen. De Amerikaanse bom verkeerde in zeer slechte staat.

Zoals zoveel Duitse steden werd Koblenz tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar gebombardeerd.

De zinkende USS California - Foto: U.S. NavyOp 7…
André van Kruijssen (links) en zijn broer Leo in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: