WOII-massagraf gevonden bij Altenburg

Het Leinawald, iets ten oosten van Altenburg – Afb: Google Maps

Bij het Duitse dorpje Altenburg (Thüringen) is een massagraf uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt. Op dit moment zijn al 41 skeletten opgegraven.

Autoriteiten vermoeden dat in het gebied, met een afmeting van ongeveer twintig bij twintig meter, wel rond de honderd lichamen kunnen liggen. In het massagraf liggen waarschijnlijk de stoffelijke resten van tijdens de Tweede Wereldoorlog omgekomen buitenlandse krijgsgevangenen. Deze werden in een kamp in de omgeving waren opgesloten. Bij de lichamen is een identificatieplaatjegevonden. Dit plaatje is echter onleesbaar. Van geen van de doden is de identiteit al vastgesteld en hoe de slachtoffers om het leven zijn gekomen is ook nog niet bekend.

- advertentie -

In het graf zijn verder verschillende persoonlijke eigendommen van de slachtoffers gevonden, zoals enkele kammen en een zakmes.

Het massagraf bevindt zich in het Leinawald bij het Duitse dorp Altenburg, iets ten zuiden van Leipzig. De vondst is bekendgemaakt door de Duitse dienst voor oorlogsgraven. De onderzoekers hopen dat de opgraving woensdag afgerond kan worden.

Foto: Algemeen RijksarchiefHet Algemeen Rijksarchief van België stelt miljoenen…
Geallieerden in Bastogne, 26 december 1944 - Foto: US…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: