WOII-musea en monumenten opsporen met de telefoon

Layar-applicatie

De website oorlogsmusea.nl heeft een tool ontwikkeld waarmee met de telefoon meer dan 18.000 aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde musea, monumenten, begraafplaatsen en bezienswaardigheden kunnen worden opgespoord.

De tool kan gebruikt worden op smartphones. Het gaat om een applicatie van de mobiele browser Layar. Deze browser legt als het ware een extra informatielaag over de camera van de telefoons. Gebruikers kunnen zo op een eenvoudige manier zien of er- advertentie -

bijvoorbeeld restaurants, geldautomaten, bibliotheken of tankstations in de buurt te vinden zijn.

De STIWOT-website oorlogsmusea.nl heeft nu dus een WOII-applicatie voor Layar ontwikkeld. De website:

Gebruikers zien op hun smartphone de bezienswaardigheden in hun directe omgeving weergegeven op Google Maps. Aangegeven wordt op hoeveel afstand de gebruiker zich van een locatie bevindt. Een afbeelding en een korte beschrijving van de bezienswaardigheid zijn aanwezig.

De applicatie is te downloaden op Layar.com. Gebruikers moeten hiervoor eenmalig 2,49 euro betalen.

Wainem, 1925 - Mojogedang, Midden-Java - Foto: Jan BanningDe…
Foto: CC/David ShankboneHet Israëlische Holocaust-centrum Yad Vashem in Jeruzalem

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: