WOII-scheurkalender voor leerlingen basisschool

WOII-scheurkalender

WOII-scheurkalender

Alle scholieren uit groepen 7 en 8 van het basisonderwijs ontvangen op korte termijn een scheurkalender over 70 jaar bevrijding. Het eerste exemplaar van de kalender wordt donderdag overhandigd aan premier Rutte.


De kalender is een initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg. Achterliggende doel van de kalender is onder meer om aandacht te vragen voor het feit dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Het vfonds:

“Veel mensen hebben daarvoor hun eigen leven op het spel gezet en velen zijn daarbij helaas omgekomen. De herinnering hieraan moet levend gehouden worden.”

Op de kalender is 365 dagen lang aandacht voor iets wat 70 jaar geleden plaatsvond, of juist 70 jaar na dato plaatsvindt. Zo is er aandacht voor de zogeheten Fakkelcampagne, de jaarlijkse Bevrijdingsfestivals en het project Adopteer een Monument, die alle door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgevoerd worden.

De kalender wordt gratis verspreid aan de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Nederland. Ook ontvangen geschiedenisdocenten en Pabo’s de kalenders. Verder zijn de scheurkalenders bij verschillende Oorlogs-, Verzetsmusea en Herinneringscentra voor een klein bedrag te koop. De opbrengst komt ten goede aan de musea.

- advertentie -
Pieter Broertjes - cc
Pieter Broertjes - ccDonderdagochtend is ophef ontstaan over…
Bemanning van de U-576 (Ed Caram)
Voor de kust van de Amerikaanse staat North-Carolina is een wrak van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: