WOII-vliegtuigbom bij Westervoort tot ontploffing gebracht

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Zondagochtend is bij de IJssel bij Westervoort een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog ontmanteld.

De bom werd enkele maanden geleden door duikers gevonden tijdens een oefenins van de brandweer. In verband met de ontmanteling moesten zo’n vierduizend inwoners van Arnhem en Westervoort binnen blijven. De bewoners van twee huizen moesten tijdelijk hun huis uit.


Het ging om een Britse 500-ponder vliegtuigbom. De bom is door duikers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) op de kade neergelegd. Vervolgens werd er een laag zand op de bom gelegd.

- advertentie -

Hierna is de bom uit de Tweede Wereldoorlog gecontroleerd tot ontplofffing gebracht. Rond kwart voor acht in de ochtend was de operatie afgerond en mochten de bewoners hun huizen weer verlaten.

Vliegtuigbom IJssel tot ontploffing gebracht

Foto van een willekeurige vliegtuigbomDe vliegtuigbom uit de Tweede…
'Erfpacht Joden met rente terugbetalen' - Foto: BMZDe Amsterdamse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: