WOII-vliegtuigbom gevonden bij gasleiding

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

Tijdens graafwerkzaamheden is bij Moerkapelle een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De bom ligt in een weiland in de nabijheid van twee transportleidingen voor kerosine en gas, de spoorlijn Den Haag-Utrecht en de rijksweg A12.

Het gaat om een Engelse 500-ponder vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog. De omgeving rond de vindplaats is afgezet maar volgens de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is er geen direct gevaar.


In de omgevingen staan geen woningen dus van ontruimingen is ook geen sprake.

- advertentie -

Het is de bedoeling dat de vliegtuigbom gedemonteerd wordt zodat hij later op een veilige locatie tot ontploffing kan worden gebracht. Vanwege de complexe vindplaats wordt de EOD bijgestaan door de Defensie Pijpleiding Organisatie. Woensdagmiddag wordt bekendgemaakt hoe en wanneer de bom wordt gedemonteerd.

Vermoed wordt dat de bom in 1944 werd gedropt toen het stationsgebouw van de toenmalige treinhalte Zevenhuizen-Moerkapelle werd gebombardeerd.

Vliegtuigbom Moerkappele

'Internet ook bedreiging voor geschiedenis'Omdat Holocaustontkenning op het internet…
Foto van een willekeurige vliegtuigbomDe vliegtuigbom uit de Tweede…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: