WOII-vliegtuigbom‎ gevonden op Schiphol

Bij graafwerkzaamheden op Schiphol is waarschijnlijk een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Naar aanleiding van de vondst is de C-Pier en een deel van pier D van de luchthaven afgesloten. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) is ingeschakeld.

De bom werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden aan de kop van de C-Pier. Medewerkers hebben het “serieuze vermoeden” dat het om een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gaat.

De C-Pier wordt vooral gebruikt voor Europese vluchten, naar de zogenaamde Schengen-landen. Hoe lang het onderzoek van de EOD gaat duren is nog niet bekend. Uit voorzorg is ook de Kaagbaan afgesloten.

- advertentie -

Dat er een bom is gevonden bij Schiphol is niet heel verrassend. De luchthaven werd tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwel volledig vernietigd. Het stationsgebouw werd met de grond gelijk gemaakt door bombardementen.

Lees ook: Geschiedenis van de KLM

Willekeurige foto van een WOII-vliegtuigbomEen wijk in de Duitse…
De explosie in München - Still VimeoDe bom uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: