Dark
Light

WOII-vliegtuigbom Moerkapelle succesvol ontmanteld

Auteur:
1 minuut leestijd

De vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die eerder deze week bij Moerkapelle werd gevonden is zaterdagmorgen succesvol ontmanteld.

De bom, een Engelse 500-ponder vliegtuigbom, lag in een weiland langs de A12 en werd vier dagen geleden gevonden tijdens graafwerkzaamheden. De ontmanteling was complexer dan normaal omdat in de nabijheid van de bom twee transportleidingen voor kerosine en gas lagen.

Tijdens de ontmanteling werd een deel van de A12 afgezet. Daarnaast was er geen treinverkeer via de spoorlijn Utrecht – Den Haag en boven Moerkapelle mocht niet gevlogen worden. Verder was bewoners in het gebied rond de vindplaats gevraagd om tijdens de ontmanteling binnen te blijven.

Inmiddels zijn alle beperkingen opgeheven. De vliegtuigbom is op de Wassenaarseslag in Wassenaar door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Overzicht van boeken over de Tweede Wereldoorlog

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Mede dankzij onze donateurs zijn al onze artikelen gratis te lezen. Op Historiek vindt u dus geen PREMIUM artikelen of 'slotjes'.

Steun ons ook

×