WOII-vliegtuigbom Moerkapelle succesvol ontmanteld

Foto van een willekeurige vliegtuigbom

De vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog die eerder deze week bij Moerkapelle werd gevonden is zaterdagmorgen succesvol ontmanteld.

De bom, een Engelse 500-ponder vliegtuigbom, lag in een weiland langs de A12 en werd vier dagen geleden gevonden tijdens graafwerkzaamheden.


De ontmanteling was complexer dan normaal omdat in de nabijheid van de bom twee transportleidingen voor kerosine en gas lagen.

- advertentie -

Tijdens de ontmanteling werd een deel van de A12 afgezet. Daarnaast was er geen treinverkeer via de spoorlijn UtrechtDen Haag en boven Moerkapelle mocht niet gevlogen worden. Verder was bewoners in het gebied rond de vindplaats gevraagd om tijdens de ontmanteling binnen te blijven.

Inmiddels zijn alle beperkingen opgeheven. De vliegtuigbom is op de Wassenaarseslag in Wassenaar door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

Foto van een willekeurige vliegtuigbomTijdens graafwerkzaamheden is bij Moerkapelle…
Foto van een willekeurige vliegtuigbom
Foto van een willekeurige vliegtuigbomZondagochtend is bij de IJssel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: