WOII-vliegtuigwrak gevonden in de Sahara

Deel van de cockpit – Still YouTube

In de Sahara is een wrak gevonden van een Brits vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Dat melden Britse media.

De vondst werd gedaan in het Egyptische deel van de Sahara. Het gaat om het wrak van een Kittyhawk P40 dat – gezien het feit dat het er al decennia ligt – nog in zeer goede staat verkeert. Het vliegtuig zou in juni 1942 zijn neergestort.

Bij het wrak werd een parachute gevonden. Vermoed wordt daaromdat de piloot van het toestel de ramp aanvankelijk overleefde. Hierna is de piloot waarschijnlijk te voet op zoek gegaan naar hulp en vervolgens omgekomen in de woestijn.

Zoeken naar het lichaam van de piloot is onbegonnen werk. Volgens deskundigen kan zijn lichaam in een straal van ongeveer 32 kilometer overal liggen.

In Britse media wordt gesteld dat de piloot waarschijnlijk Dennis Copping is. Deze piloot was destijds 24 en zou het toestel in 1942 naar een Britse basis in Egypte hebben moeten brengen voor een reparatie.

Bij Paleis Het Loo in Apeldoorn is vanaf half juni de presentatie…
WesterborkOp het voormalig kampterrein van Westerbork wordt volgende week…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: