WOII-zoekdienst oorlogsbronnen.nl uitgebreid

Oorlogsbronnen.nl

De zoekdienst oorlogsbronnen.nl is recentelijk flink uitgebreid. Via de zoekdienst kunnen nu zo’n twee miljoen WOII-gerelateerde documenten bekeken worden.

De site is een initiatief van het zogenaamde Netwerk Oorlogsbronnen, een samenwerkingsverband van DANS-KNAW, Koninklijke Bibliotheek, Nationaal Archief, Nationaal Comité 4 en 5 mei, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en het NIOD.


Via het project worden de collecties van verschillende archieven, bibliotheken en musea bijeengebracht. Edwin Klijn, manager van de zoekdienst:

- advertentie -

Oorlogsbronnen.nl is een zoekmachine specifiek gericht op de Tweede Wereldoorlog in Nederland en in de voormalige koloniën. We vinden het belangrijk dat onderzoekers en andere belangstellenden hun weg weten te vinden in het alsmaar groeiende aanbod aan WO2-collecties op het internet.

Recent werd bijvoorbeeld de collectie Oorlog in Blik – met veel materiaal van amateur- en professionele filmers uit de periode 1933-1950 – aan de site toegevoegd. Verder is er onder meer informatie toegevoegd over verschillende oorlogsmonumenten in Nederland. Ook zijn er sinds kort interviews met veteranen op de site te vinden.

Duitse bunker in de duinen van Texel – Foto: CC/
Tijdens het lezen van de historische roman Oorlogsparadijs van Nico Dros zei…
Rotterdam herdenkt razzia van 1944 - Foto: dekuip.nlIn Rotterdam…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: