Woonhuis Harry Mulisch wordt museum

De tijd zelf – Harry Mulisch

Het voormalige woonhuis van schrijver Harry Mulisch wordt een museum. Het Letterkundig Museum in Den Haag en Stichting Vrienden van het Harry Mulisch Huis hebben dat woensdag bekendgemaakt.

Auteur Harry Mulisch overleed vorig jaar oktober op 83-jarige leeftijd. Samen met Willem Frederik Hermans en Gerard Reve tot de zogenaamde Grote Drie van de Nederlandse literatuur.

Mulisch woonde meer dan vijftig jaar aan de Leidsekade in Amsterdam.

- advertentie -Zijn voormalige woonhuis wordt nu dus een museum dat geëxploiteerd zal worden door het Letterkundig Museum. Het is de bedoeling dat het museum de deuren in 2013 zal openen. Bezoekers kunnen dan ook een bezoek brengen aan de werkkamer van de schrijver die sinds zijn overlijden niet veranderd is.

De tijd zelf

Op de dag dat Mulisch overleed lag zijn bureau vol met aantekeningen, prints, knipsels en boeken die bestemd waren voor een roman waaraan hij werkte. Deze onvoltooide roman, getiteld De tijd zelf, wordt deze week, aangevuld met verschillende dagboekfragmenten uitgebracht.

Nachtwacht, 1642 - RembrandtRembrandts Nachtwacht baadt sinds woensdag in…
vlaamse-miniaturen-1-gr
Les sept âges du monde, Aards Paradijs - Afb:…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: