Workshop genealogisch onderzoek KNIL-militairen

KNIL-militairen in de jaren dertig – Foto: Collectie Museum Bronbeek

Bij Museum Bronbeek in Arnhem is in april een workshop te volgen rond genealogisch onderzoek naar militairen die dienden in het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL).

Wie genealogisch onderzoek doet naar zijn of haar voorouders kan te maken krijgen met KNIL-militairen. Voor specifieke informatie daarover kan onder meer terecht bij het Nationaal Archief in Den Haag.

Tijdens de workshop zal archivaris Geert de Kinkelder een voordracht geven waarbij hij in woord en beeld overzicht en inzicht wil bieden aan mensen die voor onderzoek naar KNIL-militairen het Nationaal Archief willen raadplegen. De archivaris was zelf lang werkzaam bij deze nationale archiefdienst als medewerker Dienstverlening en Onderzoek. Museum Bronbeek:

Hij vertelt ondermeer welke bronnen over de diverse categorieën KNIL-militairen in het Nationaal Archief aanwezig zijn en hoe je daarin je weg het beste kunt vinden voor een maximale opbrengst. Verder gaat hij in op vragen naar welke gegevens men er kan vinden, welke beperkingen er zijn op grond van privacy-wetgeving en wat men online kan vinden op de website van de archiefdienst.

Na de voordracht worden de toehoorders in de gelegenheid gesteld vragen te stellen aan de archivaris. Voor deelname aan de workshop gelden de normale entreetarieven van Museum Bronbeek. Reserveren is wenselijk en kan via nb.ravensbergen@mindef.nl

voetbal-265
Maker eerste prof-doelpunt overledenLuc Flad, de man die in…
Atomium in BrusselDe architect Jean Polak is op 91-jarige…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: