Workshop Grimm: over het ontstaan van het nationaalsocialisme

PRIKBORDDuitsland was in de Grimm-tijd een lappendeken van koning- en keizerrijkjes. Wat was Duitsland eigenlijk? De vraag uit die tijd! Centraal staat de vraag: Waarom zou dit sprookje als voorbode van het ontstaan van het nationaalsocialisme gezien kunnen worden?

U krijgt een beeld van het politieke leven van de gebroeders Grimm. Wat was hun reden om sprookjes te gaan verzamelen? We lezen het sprookje en gaan in op de diepere betekenis. We trekken een lijn vanaf de Middeleeuwen, door de revolutie-, koning- en keizertijd heen om bij het nationaalsocialisme aan te komen.

Voertaal: Nederlands
Aanvangstijd: 13.30 – 15.45 uur
Plaats: Concertzaal Oosterbeek, Rozensteeg 3
Kosten: € 15,00
Datum: zondag 26 mei 2013 – zondag 27 oktober 2013

- advertentie -

Aanmelden verplicht: info@betweendutchdeutsch.nl / 06-53515716.
www.betweendutchdeutsch.nl

Afzender: Between Dutch & Deutsch

Ook een bericht plaatsen op Historiek?

Boeken zoeken bij Bol.com:

PRIKBORD - Tijdens deze lezing spreken we met elkaar over de herinnering…
Stalin en Hitler komen in de hemel - Dick…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: