Wrak WOI-duikboot blijkt wrak koopvaardijschip

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)

Engelse duikboot uit de Eerste Wereldoorlog (E1)

Eerder deze maand meldde een visser dat hij bij Texel het wrak van een onderzeeboot uit de Eerste Wereldoorlog had gevonden. Bij nader inzien blijkt het echter om het wrak van een koopvaardijschip te gaan. Dat meldde de Texelse Courant afgelopen weekend.


Na bestudering van sonarbeelden werd eerder geconcludeerd dat het om de Engelse duikboot E36 ging. Die boot zonk op 19 januari 1917 na in aanvaring te zijn gekomen met een andere Engelse duikboot.

Omdat het gevaar bestond dat bij het wrak niet-ontplofte torpedo’s lagen, werd de afgelopen weken onderzoek gedaan. Deskundigen van de Northseadivers, die zijn aangesloten bij Stichting Maritiem Onderzoek Nederland, doken verschillende keren naar het wrak en ontdekten dat het om een koopvaardijschip gaat.

Hoe oud dat schip precies is, is volgens de Texelse Courant niet bekend. De wrakdelen liggen over een lengte van 220 meter verspreid.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Foto: Loopgraven in Afrika 1914-1918 / EPODe Groote…
Vlag van het vorstendom Albanië WiedHet thema van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: