Yab Yum vanaf zaterdag weer open, als museum

Yab Yum - Foto: CC / Chana de Wolf

Yab Yum – Foto: CC / Chana de Wolf

Vanaf aankomende zaterdag kan het publiek weer terecht in Yab Yum in Amsterdam. Het is echter geen bordeel meer maar een museum.

Yab Yum was een beroemd bordeel, gevestigd in een statig zeventiende-eeuws grachtenpand aan de Singel in Amsterdam. Het geruchtmakende bordeel, dat was opgericht door Theo Heuft, sloot in 2008 de deuren nadat de gemeente de vergunning had ingetrokken. De gemeente vermoedde dat het bordeel gebruikt werd voor criminele activiteiten.

Het pand stond enkele jaren leeg maar werd toen gekocht door Chris Kraijpoel. Hij wilde er aanvankelijk weer een bordeel van maken maar hij kreeg hier geen vergunning voor. Daarop besloot hij van Yab Yum een museum te maken.

In het museum kunnen bezoekers vanaf zaterdag kennismaken met de sfeer van het bordeel. Er kunnen onder meer rondgeleid gevolgd worden door de kamers waar prostituees vroeger hun klanten ontvingen. In het museum staan op verschillende plekken modelpoppen van sensueel geklede dames opgesteld.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Een bezoek aan Yab Yum:

Joods Museum Frankfurt
Joods Museum FrankfurtVanaf komend najaar worden in het…
Stedelijk MuseumHet Stedelijk Museum Amsterdam heeft in een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: