Zaans Museum vernieuwt hoofdpresentatie

Kersen pitten in de fabriek (1952) – Foto: Zaans Museum

Tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij ontving het Zaans Museum eerder deze week een bijdrage van vijf ton. Hiermee kan het museum de hoofdpresentatie vernieuwen. Het Zaans Museum heeft de ambitie om de komende jaren te groeien van 60.000 naar 100.000 bezoekers per jaar.

Het Zaans Museum ligt bij de entree van een van Nederlands’ topattracties: de Zaanse Schans. Tegen dit oer-Hollands decor vertelt het museum het verhaal van de Zaanstreek en het begin van de industriële revolutie. Het in 2009 geopende Verkade Paviljoen isvolgens het museum een groot succes; het bezoekcijfer steeg in de afgelopen drie jaar van 25.000 tot 60.000.

- advertentie -

In het Verkade Paviljoen krijgt de bezoeker een beeld van de Verkade-fabriek zoals die er in het begin van de twintigste eeuw uitzag. Dit onder meer aan de hand van werkende biscuit- en chocolademachines, foto’s, affiches, en verpakkingen.

De museumcollectie vertelt wat het Zaans Museum betreft niet alleen maar de geschiedenis van het bedrijf, maar staat ook “symbool voor het Nederlands industriële erfgoed”.


~ Karlien Metz

golden-earring-tentoonstelling-gr
kinderwereld-made-china

[caption id="attachment_14718" align="alignleft" width="265"]Foto: Speelgoedmuseum Kinderwereld

In het Speelgoedmuseum Kinderwereld in Roden is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: