Zaanse plaatsjesalbums langer te zien

Foto: Uitgeverij Noord-Holland

De tentoonstelling Van cactus- tot voetbalplaatjes, Zaanse bedrijven en hun albums die sinds november te bezichtigen is in het Zaans Museum wordt verlengd tot 8 mei 2011.

De tentoonstelling is volgens het museum erg populair. Net als het boek van Peter Roggeveen dat naar aanleiding van de tentoonstelling verscheen.

Bij plaatjesalbums denkt men al snel aan Verkade maar er zijn

- advertentie -ook andere Zaanse ondernemingen geweest die zich met de plaatjesplakkerij bezig hebben gehouden. In totaal hebben zestien Zaanse bedrijven en fabrieken in het verleden plaatjesalbums op de markt gebracht om klanten aan zich te binden. Het Zaans Museum geeft in de tentoonstelling een overzicht.

De tentoonstelling is nog tot 8 mei te bezichtigen zijn in het Zaans Museum. Op zondag 13 maart en zondag 10 april zijn er speciale museumwandelingen, die in het teken van de tentoonstelling en verzamelen staan. Deze wandelingen beginnen om 13:00 uur.

picasso-blaadjes
Detail van het schilderijHet duurste schilderij ooit geveild, Picasso's…
Eli Asser in 1990 - Foto: IKONHet literair archief…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: