Zahi Hawass keert terug als minister

Zahi Hawass

De egyptoloog Zahi Hawass, het voormalige hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst, wordt de nieuwe Egyptische minister van Oudheden. Staatspersbureau MENA heeft dat bekendgemaakt.

Hawass was jarenlang hoofd van de oudheidkundige dienst. Tijdens de opstand van 2011 werd hij al tijdelijk minister van Oudheden in de regering van premier Ahmed Shafiq. Na enkele weken legde hij zijn functie alweer neer. Dit omdat hij naar eigen zeggen ‘niet kon aanzien’ hoe tijdens de opstand graftombes en musea werden geplunderd.Hawass, door collega-egyptologen en archeologen ook wel ‘de onvermijdelijke’ genoemd, keert nu dus terug als minister van Oudheden.

- advertentie -

Hoe de prodemocratische beweging in Egypte gaat reageren op de terugkeer van de egyptoloog is onduidelijk. Leden van de beweging hebben het huidige kabinet steeds opgeroepen geen vertegenwoordigers van het oude regime op belangrijke posities te zetten.

hulst-kaart-loon
elkington-boeken-gr

[caption id="attachment_10946" align="alignleft" width="265"]Foto: David Elkington

In een Jordaanse grot zijn mogelijk verschillende…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: