Zahi Hawass: mummies niet beschadigd

Sarcofaag van Tuya in het Egyptisch Museum in Caïro

Volgens Zahi Hawass, hoofd van de Egyptische oudheidkundige dienst, zijn er vorige week toch geen mummies uit Egyptisch Museum in Caïro vernield. De egyptoloog schrijft dat op zijn blog.

Eerder meldde Hawass dat er twee mummies waren beschadigd door plunderaars. Volgens verschillende berichten zou het gaan om de mummies van Yuya en Tuya, voorouders van de beroemde farao Toetanchamon. Hawass heeft alle mummies van het museum de afgelopen tijd onderzocht en stelt nu dat geen van de mummies schade heeft opgelopen.Hoewel de belangrijke mummies dus ongeschonden zijn hebben de plunderaars toch aardig wat schade aangericht in het museum. Onder de beschadigde objecten onder meer een beeld van Toetanchamon.

- advertentie -

Alle beschadigde objecten zijn inmiddels bijeen gebracht. Ze worden op korte termijn gerestaureerd.

Hawass schrijft verder op zijn blog dat hij net als veel andere Egyptenaren verlangt naar democratische, constitutionele en economische hervormingen. Hij vindt echter dat de Egyptische president Hosni Mubarak, die al aangegeven heeft afstand te willen doen van het presidentschap, een waardig vertrek verdient. Hawass beklemtoont dat Mubarak een “gedecoreerde oorlogsheld” is.

Egyptisch Museum in Caïro - Foto: CC/Daniel MayerUnesco, de…
De succesvolle reizende tentoonstelling Tutankhamun, his tomb and his treasures doet dit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: