Zanger en gitarist Lou Reed (71) overleden

Lou Reed in 2011 - Foto: CC

Lou Reed in 2011 – Foto: CC

De bekende muzikant Lou Reed is zondag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat meldt het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone.

Lou Reed werd bekend bij het grote publiek met de invloedrijke band The Velvet Underground die in 1967 wereldberoemd werd met het album The Velvet Underground & Nico. Dit album werd geproduceerd door kunstenaar Andy Warhol die ook de hoes ontwierp met daarop een afbeelding van een gele banaan.

Reed was één van de gezichten van de band die onder meer hits scoorde met nummers als Rock and Roll en Sweet Jane. In 1970 begon hij een solocarrière. Reed scoorde vrijwel direct een enorme hit met Walk on the Wild Side dat later verscheen op zijn album Transformer. Later scoorde hij ook nog een hit met het liefdeslied Perfect Day.

Als gitarist ontwikkelde Lou Reed een geheel eigen stijl. Hij maakte veel gebruik van distortion en alternatieve stemmingen en probeerde zijn liedjes vaak simpel te houden. Zijn nummer Dirty Blvd is bijvoorbeeld slechts opgebouwd uit drie akkoorden. Een bekende quote van Lou Reed:

- advertentie -

One chord is fine. Two chords is pushing it. Three chords and you’re into jazz.

Waar de muzikant aan is overleden is nog niet bekend. Een half jaar geleden onderging hij een levertransplantatie.

Lou Reed – Walk On The Wild Side

Döner kebab - Foto: CC
Döner kebab - Foto: CCKadir Nurman, de man…
Oudste huis van Ameland 1625 net de dans ontsprongen. pic.twitter.com/sMgu9o38uP— richardtkiewiet (@richardtkiewiet)…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: