Zanger Joe Cocker (70) overleden

Joe Cocker in 1970 - cc

Joe Cocker in 1970 – cc

De Britse zanger Joe Cocker is maandag op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. De zanger was al enige tijd ziek. Hij leed aan longkanker.

De muziekcarrière van de in 1944 in Sheffield geboren Joe Cocker begon al vroeg. Vanaf zijn vijftiende zat hij in verschillende bandjes. In 1965 was hij voor het eerst te zien op de Amerikaanse televisie in 1969, in de beroemde Ed Sullivan Show.

Datzelfde jaar scoorde hij ook zijn eerste grote hit: With a Little Help from My Friends, een cover van The Beatles, én was hij te zien op het legendarische Woodstock-festival.

Joe Cocker op Woodstock, 1969

Joe Cocker op Woodstock, 1969

De zanger stond bekend om zijn rauwe stemgeluid. Enkele bekende nummers van hem zijn Unchain my heart, Up where we belong (met Jennifer Warnes), Summer in the city, You are so beautiful en You can leave your hat on.

Joe Cocker maakte meer dan veertig albums. De artiest woonde al langere tijd in Colorado, Amerika. Hij overleed daar ook.

Overzicht: cd’s en dvd’s van Joe Cocker

Udo Jürgens - cc
Udo Jürgens - ccDe Oostenrijkse zanger en songwriter…
Wikipedia
De meest geraadpleegde foto van het Nationaal Archief…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: