Zanger Max Woiski jr. (80) overleden

Max Woiski jr.

In Alkmaar is vorige week woensdag de Surinaamse zanger en muzikant Max Woiski junior overleden. Hij is tachtig jaar oud geworden.

Max Woiski jr. werd op 13 mei 1930 geboren in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Dit als zoon van de Surinaams-Nederlandse muzikant Max Woiski sr. die in Amsterdam een eigen club had: La Cubana.

Net als zijn vader was ook Max Woiski jr. actief in de muziek. In de jaren zeventig scoorde hij hits als Je bent nog niet gelukkig met een mooie vrouw, Beter dan ooit en Rijst met kouseband. Met zijn orkest trad Woiski vaak op in zijn eigen club La Tropicana in de Leidsedwarsstraat in Amsterdam.

- advertentie -

De zanger en muzikant werd geboren onder de naam Max Rene Valentino Mackintosh maar werd bekend onder zijn artiestennaam: Max Woiski jr.

Rijst met Kouseband
Koninklijke BibliotheekJohan Huizinga (1872-1945), misschien wel de bekendste historicus…
ANP Historisch Archief CommunityHet ANP gaat historische verhalen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: