Zanger Reg Presley van The Troggs overleden

De Britse zanger Reg Presley van de garagerockband The Troggs is maandag op 71-jarige leeftijd overleden. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt.

The Troggs – Wild Thing

The Troggs werden wereldberoemd door het nummer Wild Thing. Dit nummer was overigens niet door de band geschreven maar door hun cover werd het lied wereldberoemd. In juli 1966 belandde het nummer op de eerste plaats van de belangrijke Amerikaanse hitlijst de Billboard Hot 100.

- advertentie -

In Groot-Brittannië kwam het nummer niet op nummer één te staan. Met de volgende hit, With a girl like you, lukte dit wel. De band scoorde later ook nog een hit met het nummer Love is all around, dat in de jaren negentig succesvol werd gecoverd door Wet Wet Wet.

Reg Presley leed al enige tijd aan longkanker. Een jaar geleden stopte hij met optreden. De zanger overleed dinsdag in zijn woning in Hampshire.

De Keus van Historiek:

Het skelet van Richard III - Foto: University of…
Shocking Blue scoort een nummer 1 hit in de VS (1970) [caption…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: