Zangeres Beyoncé bezoekt Anne Frank Huis

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller

Boekenkast in het Anne Frank Huis – Foto: CC/Erik Möller

Zangeres Beyoncé heeft deze week een bezoek gebracht aan het Anne Frank Huis in Amsterdam. De Amerikaanse ster gaf na afloop aan “onder de indruk” te zijn van het verhaal van Anne Frank.


De zangeres bezocht het museum met haar partner, de rapper Jay Z, en bleef ongeveer een uur. Na afloop schreef Beyoncé enkele woorden in het gastenboek. Wat ze precies schreef houdt het museum, op verzoek van de zangeres, geheim.

Het Anne Frank Huis is een monument ter nagedachtenis aan Anne Frank en haar familie. Het museum, dat de deuren in 1960 opende, is gevestigd in het pand waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog ondergedoken zat. Het Anne Frank Huis trekt bijna één miljoen bezoekers per jaar waarvan de meesten uit het buitenland.

Een jaar geleden bezocht Justin Bieber het museum. Hij zorgde na afloop voor ophef toen hij in het gastenboek schreef te hopen dat Anne Frank een “Belieber” zou zijn geweest. Een belieber is een bijnaam voor een fan van de jonge zanger.

- advertentie -
Het ontstaan van het koninkrijk als beeldverhaal (Meermanno)
Het ontstaan van het koninkrijk als beeldverhaal (Meermanno)In…
Robe bleue dans un fauteuil ocre - Henri Matisse
Robe bleue dans un fauteuil ocre - Henri…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: