Zeeland maakt WOII-erfgoed toeristisch toegankelijk

Bunkercomplex in Park Toorenvliedt in Middelburg – Foto: Provincie Zeeland

De provincie Zeeland krijgt een miljoen euro van Europa voor het toeristisch toegankelijk maken van Erfgoed uit de Tweede Wereldoorlog. De provincie heeft dat vrijdag bekendgemaakt.

Zeeland werkt momenteel samen met partners van het Europese samenwerkingsverband Interreg IV-A Twee Zeeën Programma aan het verbeteren en toeristisch toegankelijk maken van het erfgoed van de Tweede Wereldoorlog.

Europa trekt geld uit voor het project getiteld Erfgoed van de Tweede Wereldoorlog. Zeeland krijgt dus één miljoen euro.

- advertentie -In het kader van het project worden in de provincie bijvoorbeeld de geallieerde landingssite in Vlissingen en een bunkercomplex in Park Toorenvliedt in Middelburg aangepakt. Daarnaast worden er verhalen van ooggetuigen verzameld en gedocumenteerd en worden er wandel- en fietsroutes aangelegd tussen de verschillende erfgoedsites van de Tweede Wereldoorlog.

Het project loopt ook in andere landen. Zo wordt in België bijvoorbeeld het Raversijde Atlantikwall Museum gemoderniseerd en krijgt het Franse Fort des Dunes een opknapbeurt. In de Engelse plaatsen Essex en Suffolk worden de verdedigingssites van de geallieerden voor het grote publiek toegankelijk gemaakt.

De projectactiviteiten voor het project Erfgoed van de Tweede Wereldoorlog lopen vanaf 1 juli 2011 en eindigen op 30 juni 2014.

Het is zaterdag precies 71 jaar geleden dat de binnenstad van Rotterdam
In de voormalige fabriek van Oskar Schindler, een nazi die tijdens de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: