Zeemansgraf voor Neil Armstrong

Zeemansgraf voor Neil Armstrong

De vorige maand overleden astronaut Neil Armstrong krijgt een zeemansgraf. Dat meldden Amerikaanse media donderdag.

Neil Armstrong overleed op 25 augustus op 82-jarige leeftijd. Zijn overlijden was wereldnieuws. De Amerikaan was namelijk de eerste mens die (in 1969) voet zette op de maan. Het was de wens van de beroemde astronaut dat hij na zijn dood een zeemansgraf zou krijgen.

Dat is niet ongebruikelijk voor Amerikaanse veteranen. Armstrong was voor zijn carrière als ruimtereiziger gevechtspiloot bij de marine.

- advertentie -

De familie van de astronaut heeft tegenover Amerikaanse media verklaard dat Armstrong “zo ver mogelijk van de ruimte wordt begraven, op de bodem van de oceaan”. Waar en wanneer de begrafenis op zee plaats zal vinden is niet bekend.

Bekijk ook: Foto’s van de Apollo-11 missie van Neil Armstrong

Richard III en zijn vrouw Anne Neville op een…
[caption id="attachment_18214" align="alignleft" width="265"]Jeanne d'Arc op de brandstapel - Hermann Stilke, 1843Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: