Zeemijn uit Tweede Wereldoorlog gevonden bij Katwijk

Still SBS6

Still SBS6

Op het strand bij Katwijk is woensdagochtend een zeemijn gevonden. Het ging om een Duitse contactbom uit de Tweede Wereldoorlog.

De zeemijn, die een doorsnede had van tachtig centimeter en driehonderd kilo springstof bevatte, werd gevonden tijdens graafwerkzaamheden. De Explosieven Opruimingsdienst zette de omgeving af en onderzocht het explosief. De zeemijn werd hierna naar een veilige locatie gebracht en vervolgens gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De dames Jolink (NIOD)Als het boze de wereld…
'Jedem das Seine' op de poort van Buchenwald
'Jedem das Seine' op de poort van BuchenwaldDe…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: