Zeldzaam beeld Hercules gevonden in Israël

Foto: IAA

Archeologen hebben bij een opgraving in het noorden van Israël een beeld van de Griekse held Hercules gevonden. De Israel Antiquities Authority heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan bij de vlakte van Jizreël tijdens de aanleg van een nieuwe spoorlijn. Het beeld is ongeveer een halve meter groot en heeft vermoedelijk in een Romeins badhuis gestaan waarvan eerder in al resten zijn gevonden. Compleet is het beeld niet. Er ontbreekt een arm en ook het hoofd van het beeld is niet gevonden.

Volgens de Israel Antiquities Authority (IAA) dateert het marmeren beeld uit de tweede eeuw na Christus.

Dr Walid Atrash van de IAA vindt de vondst onder meer bijzonder omdat het beeld relatief klein is. Rond de tweede eeuw na Christus werden volgens hem doorgaans levensgrote beelden van Romeinse goden en halfgoden gemaakt.

- advertentie -

Hercules was volgens de Griekse mythologie de zoon van Zeus en de sterfelijke Alkmene. Hij is onder meer bekend van de ‘twaalf werken’ die hij moest volbrengen om onsterfelijk te worden.

[caption id="attachment_12398" align="alignleft" width="265"]Archeologisch onderzoek bij de walburg - Foto: RCE

De Rijksdienst…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: