Zeldzaam honkbalplaatje uit 1865 onder de hamer

Het honkbalplaatje uit 1865 (Saco River Auction Co.)

In Amerika wordt begin februari een bijzonder honkbalplaatje geveild. Het gaat om een plaatje uit 1865 van de Brooklyn Atlantics, een Amerikaanse amateurclub.

Honus Wagner


De foto met daarop negen spelers en hun manager is op een stukje papier geplakt. Het plaatje dook onlangs op in een fotoalbum dat tijdens een tuinverkoop in Maine was gekocht. Volgens veilinghuis Saco River Auction Co. bestaat er slechts een ander exemplaar van en dat plaatje is in bezit van de Library of Congress. Het veilinghuis verwacht dat het honkbalplaatje minimaal honderdduizend dollar op zal brengen.

In Amerika werden honkbalplaatjes pas echt populair vanaf de jaren 1880, meldt de New York Daily News.

- advertentie -

Volgens de Library of Congress, de nationale bibliotheek van de Verenigde Staten, is het kaartje uit 1865 voor zover bekend het oudste honkbalplaatje ter wereld. Hoeveel er destijds van gemaakt zijn is niet bekend.

Het hoogste bedrag dat ooit voor een honkbalplaatje is betaald is 2,8 miljoen dollar. Dat was voor een plaatje uit 1909 met daarop de beeltenis van honkballer Honus Wagner, alias “The Flying Dutchman”.

Daniel Day-Lewis als Abraham LincolnDe film Lincoln van regisseur…
Domplein in Utrecht
Schatkamer onder het Domplein - Foto: schatkamerdomplein.nlDe benodigde 4,5…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: