Dark
Light

Zeldzame Ming-vaas in kartonnen doos

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: Dukes Auctioneers
Een gepensioneerde arbeider van een Britse chocoladefabriek nam onlangs in een kartonnen doos een oude vaas uit zijn huis mee naar een provinciaal veilinghuis. De medewerkers van dit veilinghuis wisten niet wat ze zagen. De man bleek over een zeer zeldzame vaas te beschikken.

Medewerkers van het veilinghuis in Dorset constateerden dat de gepensioneerde man hen een uiterst zeldzame vaas uit de tijd van de Chinese Ming-dynastie liet zien. De vaas werd gemaakt gedurende het bewind van Yongle (1360-1424),



de derde heerser van de Ming-dynastie.

De zeldzame vaas verkeert in uiterst goede staat en maakt van de 79-jarige eigenaar waarschijnlijk een miljonair. Volgens kenners is de ongeveer 29 centimeter hoge vaas namelijk ruim 1,1 miljoen euro waard.

Hoeveel de Brit zelf voor de vaas betaald heeft en hoe lang hij hem al in bezit heeft is niet bekend. Op 12 mei wordt de zeldzame vaas geveild.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gerelateerde rubrieken:

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.323 actieve abonnees)


Ruim 50.000 geschiedenisliefhebbers ontvangen wekelijks onze gratis nieuwsbrief.

Meld u ook aan

Zelfde rubriek

×