Zeldzame tiara levert ruim 8 miljoen euro op

De tiara – Foto: Sotheby’s

Bij Sotheby’s in Genève is dinsdagavond een zeldzame tiara geveild. De waardevolle kroon werd begin twintigste eeuw gemaakt voor Katharina Slepzow (1862-1929), de tweede vrouw van Graaf Guido von Henckel (1830-1916).

Het sieraad werd na een strijd tussen zes bieders afgehamerd op 8,25 miljoen euro. Het is daarmee de duurste tiara ter wereld. De tiara bestaat uit diamanten en elf zeer zeldzame Colombiaanse peervormige smaragden van meer dan 500 karaat. Deze zouden ooit de hals van een Maharadja hebben gesierd.Volgens Sotheby’s maakten de smaragden vermoedelijk ook ooit onderdeel uit van de juwelencollectie van keizerin Eugénie, de vrouw van keizer Napoleon III. Rond 1900 werd de tiara met diamanten en smaragden vervaardigd, mogelijk door het Franse juweliershuis Chaumet.

- advertentie -

Naast de tiara verkocht het veilinghuis dinsdagavond ook een zeldzame roze diamant van 10,99 karaat. Het internationale juweliershuis Leviev betaalde 7,6 miljoen voor deze diamant.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen - Foto: CC/Wouter HagensDe Vlaamse minister…
Pagina uit de briefroman 'Sara Burgerhart'. Dit boek uit…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: