Zes oude scheepswrakken gevonden bij Athene

Willekeurige foto van enkele amfora’s – Foto: Ad Meskens

Dichtbij de kust van Athene zijn zes oude scheepswrakken gevonden. Archeologen troffen de resten aan tijdens een onderzoek in het vaargebied van het eiland Makronisos en aan de noordkust van Thorikos.

Vier wrakken werden gevonden bij Makronisos; hun lading bestond uit amfora’s uit Noord-Afrika, Sicilië en Rhodos. Deze kruiken werden gebruikt om bijvoorbeeld olie, graan of wijn in te bewaren. Iets ten westen ervan lagen nog twee gezonken schepen. Een schip vervoerdebouwmaterialen, de ander amfora’s.

- advertentie -

De schepen liggen op een diepte van ongeveer 37 tot 47 meter en zijn volgens de archeologen goed geconserveerd. Het oudste schip stamt uit de tweede eeuw voor Christus, het jongste schip komt uit het midden van de vierde eeuw.

Volgens de archeologen tonen de ontdekkingen aan dat er voor de kust van Athene duizenden jaren geleden een belangrijke handelsroute liep. In het gebied zijn in het verleden al meer scheepswrakken gevonden.

~ Parakalo

via-appia-265
Via AppiaArcheologen van de Radboud Universiteit in Nijmegen hebben…
Bankbiljet voor EvitaArgentinië heeft sinds woensdag een bankbiljet met…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: