Dark
Light

Zes oude scheepswrakken gevonden bij Athene

Auteur:
1 minuut leestijd

Dichtbij de kust van Athene zijn zes oude scheepswrakken gevonden. Archeologen troffen de resten aan tijdens een onderzoek in het vaargebied van het eiland Makronisos en aan de noordkust van Thorikos.

Vier wrakken werden gevonden bij Makronisos; hun lading bestond uit amfora’s uit Noord-Afrika, Sicilië en Rhodos. Deze kruiken werden gebruikt om bijvoorbeeld olie, graan of wijn in te bewaren. Iets ten westen ervan lagen nog twee gezonken schepen. Een schip vervoerde bouwmaterialen, de ander amfora’s.

De schepen liggen op een diepte van ongeveer 37 tot 47 meter en zijn volgens de archeologen goed geconserveerd. Het oudste schip stamt uit de tweede eeuw voor Christus, het jongste schip komt uit het midden van de vierde eeuw. Volgens de archeologen tonen de ontdekkingen aan dat er voor de kust van Athene duizenden jaren geleden een belangrijke handelsroute liep. In het gebied zijn in het verleden al meer scheepswrakken gevonden.

~ Parakalo

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×