Zesde ‘Week van de Klassieken’ van start

Week van de Klassieken

Donderdag is de zesde editie van de Week van de Klassieken van start gegaan. Van 7 tot en met 15 maart proberen het Allard Pierson Museum, Nederlands Klassiek Verbond, het Rijksmuseum van Oudheden en Tresoar een breed publiek kennis te laten maken met de (mythologie van de) klassieke oudheid.

Tijdens de Klassieken-week zijn er tientallen activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld een Ken-Uw-Klassieken Pubquiz voor classici in het Rijksmuseum van Oudheden (RMO).


Verder zijn er onder meer lezingen, rondleidingen en theatervoorstellingen. In het RMO is sinds donderdag de tentoonstelling Louis Couperus en de oudheid te zien. De Week van de Klassieken heeft ieder jaar een thema. Dit jaar is dat ‘theater’.

- advertentie -

Kijk voor het volledige programma op de website van de Week van de Klassieken. Gedurende de looptijd van de themaweek is op deze website ook een gratis e-book te downloaden.

Gerelateerde boeken:

Rijksmusem in AmsterdamNa een jarenlange verbouwing wordt het Rijksmuseum…
Fototentoonstelling 'Onze Koningin'In de Beurs van Berlage is sinds…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: