Zestien musea worden ‘Museum van de Maand’

Museummaanden

Stichting Museumkaart en de BankGiro Loterij hebben de maanden februari, maart, april en mei uitgeroepen tot de zogenaamde Museummaanden van 2013. Elke maand dragen vier musea, verspreid over heel Nederland, de titel ‘Museum van de Maand’..

De Museummaanden zijn opgezet om het bezoek aan musea te bevorderen. Vrijdag is de actie van start gegaan.


Tijdens de eerste museummaand staan het Discovery Center Continium in Kerkrade, het EYE Filmmuseum in Amsterdam, Stedelijk Museum Zwolle en het Groninger Museum in de spotlights. Deze musea hopen tijdens de komende maand met speciale evenementen en aanbiedingen een nieuw publiek aan te spreken. Tijdens de museummaanden staat de belevingswaarde van de verschillende musea centraal.

Naar aanleiding van de Museummaand kan men in het EYE Filmmuseum bijvoorbeeld een eigen animatiefilm komen maken. Ter inspiratie is er een tentoonstelling over Oskar Fischinger, een pionier op het gebied van de abstracte animatiefilm.

Voor de komende maanden is ook al bekend welke musea zich dan ‘Museum van de Maand’ mogen noemen:

  • Maart
    Bonnefantenmuseum, Natuurmujseum Fryslan, Museum Speelklok en het Afrikamuseum

  • April
    Audax Textielmuseum, Nieuw Land Erfgoedcentrum, Zeeuws Museum en het Kinderboekenmuseum

  • Mei
    Natuurhistorisch Museum, Zuiderzeemuseum, Menkemaborg en het Nationaal Gevangenismuseum

Campagnevideo voor de Museummaanden:

Jacques Callot, Varie Figure Gobbi di Iacopo Callot -…
Gezin van Arent Anthoni Roukens - Willem Joseph Laquy,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: