Zestig beeldjes Karl Marx gestolen

Afb: ottmarhoerl.de

Bij de Duitse stad Trier staat sinds enige tijd honderden beelden van de Duitse filosoof en econoom Karl Marx. De beelden zijn gemaakt door kunstenaar Ottmar Hörl, die eerder al eens een soortgelijke installatie maakte met beelden van kerkhervormer Maarten Luther.

De Karl Marx-beeldjes blijken erg populair. In een week tijd zijn er al zestig van gestolen. Aangezien de beeldjes ongeveer driehonderd euro per stuk kosten is de financiële schade 18.000 euro.

De openluchtinstallatie is opgebouwd op een plein in Trier, de geboortestad van Karl Marx. Ze staan vlakbij de zogenaamde Porta Nigra, een poort die waarschijnlijk aan het eind van de tweede eeuw werd gebouwd. Karl Marx was de grondlegger van de socialistische arbeidersbeweging.

- advertentie -

Gerelateerde boeken:

vaticaanstad-270
Relieken van de martelaren van Otranto - Foto: CC…
De ontvoering van Alfred HeinekenActeur Anthony Hopkins speelt de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: