Zieneres van Banneux overleden

Beeld van Maria

De Belgische Mariette Beco, aan wie Maria acht keer zou zijn verschenen toen zij twaalf jaar oud was, is vrijdag op 90-jarige leeftijd overleden.

Beco, ook wel bekend als de Zieneres van Banneux, woonde als kind in het Luikse dorp Banneux. Dit werd een bedevaartsoord nadat de Belgische verklaarde dat Maria tussen 15 januari en 2 maart 1933 acht keer aan haar was verschenen. Maria zou zich tijdens deze ontmoetingen de Vierge des Pauvres (Maagd van de Armen) hebben genoemd.Ze zou tijdens zo’n verschijning om de bouw van een kapel hebben gevaagd. Deze kapel kwam er en werd gebouwd op de plek van de Mariaverschijningen.

- advertentie -

Tien jaar later, in 1943, erkende de bisschop van Luik de verschijningen. In 1952 volgde de erkenning door het Vaticaan. Banneux groeide hierna uit tot een bedevaartsoord. Momenteel wordt het Luikse dorpje jaarlijks nog altijd door ongeveer 700.000 gelovigen bezocht. In 1985 bracht paus Johannes Paulus II een bezoek aan het dorp.

Beco overleed vrijdag in een rusthuis in Banneux.

EuropeanaLidstaten van de Europese Unie moeten meer werk maken…
Voorkant van de eerste editie van Action ComicsIn Amerika…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: