Zo gaat de nieuwe entree van het Van Gogh Museum eruitzien

Ontwerp voor het nieuwe entreegebouw (Kisho Kurokawa Architect and Associates)

Het Van Gogh Museum in Amsterdam krijg aan de kant van het Museumplein een nieuw entreegebouw. Woensdag werd het ontwerp voor dat nieuwe gebouw onthuld.

Het nieuwe gebouw is ontworpen door het architectenbureau van de inmiddels overleden Japanse architect Kisho Kurokawa. Hij ontwierp in 1999 ook al de tentoonstellingsvleugel van het museum. Het nieuwe, glazen entreegebouw vult deze vleugel aan. Bezoekers hebben vanuit de nieuwe entree straks rechtstreeks toegang tot de tentoonstellingsvleugel waar doorgaans wisselende tentoonstellingen te zien zijn.

Komend voorjaar wordt bepaald wanneer een begin gemaakt wordt met de bouw.

Het nieuwe gebouw kost ongeveer vijftien miljoen euro en daarvan heeft het Van Gogh Museum inmiddels de helft verzameld. Onlangs kreeg het museum een belangrijke gift van 4,5 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid heeft 700.000 euro toegezegd voor de bouw van de nieuwe entree.

- advertentie -

Nieuwe entree Van Gogh Museum

Gerelateerde boeken:

De politie heeft woensdag bewakingsbeelden vrijgegeven van de roof van een kostbare…
De monstransDe kostbare monstrans die eind januari werd gestolen…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: