Zulte eert Roger Raveel en Gerard Reve

Machelen – foto: CC/Spotter2

De Oost-Vlaamse gemeente Zulte presenteert maandag de vernieuwde dorpskern van de deelgemeente Machelen. Naar aanleiding daarvan worden die dag de schilder Roger Raveel en schrijver Gerard Reve in het zonnetje gezet.

De kunstenaar Roger Raveel (1921) werd geboren in Machelen. De gemeente Zulte heeft het werk De palen van het onbeperkte, dat de schilder speciaal voor Machelen maakte, aangekocht. Het werk is samengesteld uit drie beschilderde betonpalen van verschillende hoogte,die op drie verschillende locaties geplaatst zullen worden. Het kunstwerk moet een soort artistieke wegaanduiding naar het Raveelmuseum in Machelen worden.

- advertentie -

De Nederlandse schrijver Gerard Reve (1923-2006) woonde vanaf 1993 samen met zijn partner Joop Schafthuzien in Machelen. Ter ere van de schrijver wordt maandag in het dorp zogenaamde Reve-zitbank onthuld. Op deze bank val het gedicht Credo te lezen. Bij de bank komt daarnaast een audiopaal waarmee het gedicht ook te beluisteren is.

frans-hals-regenten-gasthuis-gr
Groepsportret van de regenten van het St. Elisabeths of…
Detail van het schilderij van Chuchill - klik voor…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: