Zwaardere straf geëist tegen Khmer-leider ‘Duch’

Kaing Guek Eav – Afb: Still YouTube

Voormalig Rode Khmer-kopstuk Kaing Guek Eav, beter bekend onder de naam ‘Duch’, werd vorig jaar veroordeeld tot 35 jaar celstraf. De aanklagers bij het VN-tribunaal in Cambodja hebben in hoger beroep nu levenslang geëist.

Duch was tijdens het bewind van de Rode Khmer (1975-1979) directeur van de Cambodjaanse martelgevangenis S-21 in Tuol Sleng. Volgens het VN-tribunaal zijn gedurende het Rode Khmer-bewind in deze gevangenis tenminste 12.000 mensen om het leven gebracht.Voormalig gevangenisdirecteur Duch werd vorig jaar veroordeeld tot 35 jaar celstraf. Die straf werd later teruggebracht tot negentien jaar vanwege de tijd dat hij in voorarrest had gezeten.

- advertentie -

De aanklagers van het VN-tribunaal vinden die straf echter te laag. Van een korte straf gaat volgens hen een verkeerd signaal uit. De aanklacht tegen Duch is daarom verzwaard. De rechter doet naar verwachting eind juni uitspraak.

De archeoloog - Liesbet SlegersDe Vlaamse minister van Onroerend…
Mahatma GandhiIn India is met grote schok gereageerd op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: