100.000 bezoekers voor ‘Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen’

De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen
De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen
De tentoonstelling De Tweede Wereldoorlog in 100 voorwerpen in de Kunsthal in Rotterdam heeft al 100.000 bezoekers getrokken. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft dat bekendgemaakt.


De tentoonstelling, die nog tot en met aankomende maandag te zien is, is het resultaat van een samenwerking van vijfentwintig Nederlandse oorlogs- en verzetsmusea. Voor de tentoonstelling droegen de musea hun meest bijzondere voorwerpen uit hun collectie aan. Televisiemaker Ad van Liempt selecteerde hieruit vervolgens honderd voorwerpen. Aan de hand van deze bijzondere objecten wordt het verhaal van de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier verteld.

Bij ieder voorwerp wordt een persoonlijk verhaal verteld. Zo is bijvoorbeeld de vermommingsbril van verzetsstrijdster Hannie Schaft te zien, maar ook een trui gemaakt van hondenhaar in de hongerwinter van 1944-45. Andere bijzondere objecten zijn bijvoorbeeld de capitulatievlag die sergeant-majoor Gerrit van Ommering op de dag van het bombardement op Rotterdam maakte, van een snel weggepakt laken en een bezemsteel. Ook de beruchte SS-vlag en een imposante Cromwell tank waren de afgelopen drie maanden in de Kunsthal te vinden.

Dit atikel is afkomstig van online geschiedenismagazine www.historiek.net

Meer van dit soort berichten? Like ons dan!

Gelijk naar geschiedenisboeken over:
Ook adverteren op Historiek?
Goede keus! Klik hier