Week van de koloniale geschiedenis

10.000ste monument gefotografeerd voor Erf-goed.be

Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge – Foto: Erf-goed.be
Op de website www.erf-goed.be zijn sinds dinsdag foto’s van 10.000 monumenten en landschappen in Vlaanderen en Brussel te vinden. Een mijlpaal voor de website die de afgelopen vijf jaar is gerund door vrijwilligers.

Om het vrijwilligersinitiatief een symbolisch duwtje in de rug te geven maakte Geert Bourgeois, de Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, dinsdag een foto van de onlangs gerestaureerde Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge. De minister over het project:- advertentie -

Minister Bourgeois fotografeert de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Brugge

In de sector zijn talrijke vrijwilligers actief die mee zorg dragen voor ons onroerend erfgoed. Het Europese Jaar van het Vrijwilligerswerk is de ideale gelegenheid om hun projecten in de kijker te zetten. Initiatieven zoals deze website maken ons erfgoed bekender bij een breed publiek, en vergroten zo het maatschappelijke draagvlak.

Op de website www.erf-goed.be, een zijproject van archeonet.be, wordt het onroerend erfgoed in Vlaanderen en Brussel gedocumenteerd en toegankelijk gemaakt via internet. Bezoekers kunnen er hun mooiste foto’s doorsturen en zo meewerken aan het uitbouwen van de site. De afgelopen vijf jaar tijd zijn op die manier al 10.000 foto’s verzameld.

Op de site is voor iedere gemeente een kaart te vinden waarop de locatie van de gefotografeerde monumenten en landschappen in detail te bekijken zijn.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: