11.000 jaar oud bot gevonden in Utrecht

Bij de bouw van de parkeergarage Vredenburg in Utrecht hebben bouwvakkers een 11.000 jaar oud bot gevonden. Het gaat vermoedelijk om de rib van een edelhert. Het bot is voor onderzoek meegenomen door geologen van de Universiteit van Utrecht.

Dat meldt de gemeente Utrecht deze week. De vondst werd gedaan op een diepte van maar liefst twaalf meter, tijdens het graven van de vijfde ondergrondse parkeerlaag. Er zijn ook geologen aanwezig bij de bouw van parkeergarage Vredenburg. Zij doen op verschillende dieptes waarnemingen naar de bodemopbouw.

Bij de bouw van Hoog Catharijne in 1972 is op een diepte van zeven meter diepte ook al eens een hertengewei gevonden. In de diepere ondergrond worden af en toe dit soort losse vondsten aangetroffen.

Boek: Geschiedenis van Utrecht

- advertentie -

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: