Week van de koloniale geschiedenis
Dark
Light

1,6 miljoen voor oprichtingspapieren Apple

1 minuut leestijd

Foto: Sotheby’s
Bij een telefonische veiling zijn de oprichtingspapieren van computerbedrijf Apple geveild voor een bedrag van 1,6 miljoen dollar. Tien keer meer dan veilinghuis Sotheby’s verwachtte.

De oprichtingspapieren dateren uit 1976 en zijn ondertekend door Ronald Wayne, Steve Wozniak en Steve Jobs. De documenten zijn gekocht door de zakenman Eduardo Cisneros. Op zijn twitterpagina laat hij weten blij te zijn dat hij nu eigenaar is van een stukje Amerikaanse geschiedenis.Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Ronald Wayne, Steve Wozniak en de eerder dit jaar overleden Steve Jobs. Ronald Wayne is de minst bekende oprichter. Hij verliet het bedrijf al na enkele dagen. Hij verkocht zijn aandeel van tien procent destijds voor een bedrag van 800 dollar aan de andere twee oprichters. Vandaag de dag zou dat aandeel enkele miljarden dollars waard zijn.

Wayne is overigens ook de man die het eerste logo van Apple maakte, een tekening van natuurkundige Isaac Newton, zittend onder een appelboom.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek en trekt maandelijks honderdduizenden bezoekers. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen toegankelijk maken voor een breed publiek. Meer informatie

Lezers maken Historiek mede mogelijk. Ons steunen kan op verschillende manieren. Lees hier meer.