1,6 miljoen voor oprichtingspapieren Apple

Foto: Sotheby’s
Bij een telefonische veiling zijn de oprichtingspapieren van computerbedrijf Apple geveild voor een bedrag van 1,6 miljoen dollar. Tien keer meer dan veilinghuis Sotheby’s verwachtte.

De oprichtingspapieren dateren uit 1976 en zijn ondertekend door Ronald Wayne, Steve Wozniak en Steve Jobs. De documenten zijn gekocht door de zakenman Eduardo Cisneros. Op zijn twitterpagina laat hij weten blij te zijn dat hij nu eigenaar is van een stukje Amerikaanse geschiedenis.Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Ronald Wayne, Steve Wozniak en de eerder dit jaar overleden Steve Jobs. Ronald Wayne is de minst bekende oprichter. Hij verliet het bedrijf al na enkele dagen. Hij verkocht zijn aandeel van tien procent destijds voor een bedrag van 800 dollar aan de andere twee oprichters. Vandaag de dag zou dat aandeel enkele miljarden dollars waard zijn.

- advertentie -

Wayne is overigens ook de man die het eerste logo van Apple maakte, een tekening van natuurkundige Isaac Newton, zittend onder een appelboom.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen Fry De jodenvervolging in foto's De Bourgondiërs - Bart Van Loo Wij zijn de Bickers - Simone van der Vlugt t Hooge Nest - Roxane van Iperen Vietnam - Max Hastings Boerhaave botanicus - Margreet Wesseling Het gedroomde Noorden - Adwin de Kluyver Vet oud - Gouden Eeuw De zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: