2000 jaar oud Romeins theater gevonden in Kent

Archeologie
In het Engelse graafschap Kent hebben archeologen restanten gevonden van een groot Romeins theater van tweeduizend jaar oud. Dat melden verschillende Britse kranten.

Het zou gaan om een zogenaamd cockpit-theater. In Europa zijn in totaal al zo’n honderdvijftig van dit soort theaters gevonden. Volgens Paul Wilkinson, directeur van de Kent Archaeological Field School, is het echter voor het eerst dat er een in Groot-Brittannië is gevonden.


Wilkinson hoopt dat de site snel de status van historisch monument krijgt, zodat er meer onderzoek gedaan kan worden en het theater bewaard kan blijven voor toekomstige generaties.

- advertentie -

De vondst werd gedaan op een heuvelrug in de buurt van de plaats Faversham in het graafschap Kent. Naast resten van de orkestbak zijn ook onderdelen van een klein podium gevonden. In dit podium zitten kleine gaten. Mogelijk waren die bedoeld voor de afwatering bij voorstellingen die gebruik maakten van water.

Het theater zou plaats hebben geboden aan maar liefst 12.000 bezoekers. Vermoed wordt dat het onder meer gebruikt werd voor religieuze festivals. In de buurt van het theater zijn ook twee Romeinse badhuizen gevonden. De komende tijd wordt nader onderzoek gedaan.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

Helden - Stephen FryDe jodenvervolging in foto'sDe Bourgondiërs - Bart Van LooWij zijn de Bickers - Simone van der Vlugtt Hooge Nest - Roxane van IperenVietnam - Max HastingsBoerhaave botanicus - Margreet WesselingHet gedroomde Noorden - Adwin de KluyverVet oud - Gouden EeuwDe zaak Oldenbarnevelt
Gelijk naar geschiedenisboeken over: