//

25.000 dollar voor haarlok van Abraham Lincoln

De haarlok van president Lincoln
De haarlok van president Lincoln

Bij een veiling in Dallas (Texas) is 25.000 dollar neergelegd voor een haarlok van president Abraham Lincoln. De haarlok, bestaande uit ongeveer dertig jaren, werd in 1865 door een arts afgeknipt, kort nadat de president was neergeschoten door de zuidelijke activist John Wilkes Booth.

Er werden in totaal driehonderd Lincoln-memorabilia geveild, in opdracht van de zoon van een overleden kunsthandelaar uit Texas. De veiling bracht ruim 800.000 dollar op.

Amerikaanse Burgeroorlog

Abraham Lincoln regeerde van 1861 tot 1865 en werd vaak liefkozend Abe genoemd. Gedurende Lincoln’s presidentschap woedde de burgeroorlog. Lincoln vertegenwoordigde de noordelijke staten en was een voorstander van de afschaffing van de slavernij. De president is verschillende keren uitgeroepen tot de beste president van de Verenigde Staten ooit.

Lees ook: Abraham Lincoln (1809-1865) – De 16e president van de VS
Overzicht van Boeken over de Amerikaanse geschiedenis

Nooit uitgelezen...

Historiek is uw online geschiedenismagazine. Ons archief bevat duizenden artikelen. Bekijk hier onze alfabetische onderwerplijst en blijf lezen. Of bekijk onze tips op de voorpagina.

Meer informatie of samenwerken? Klik dan hier. Heeft u zelf een artikel dat u wilt publiceren, mail ons dan. Informatie voor uitgevers is hier te vinden.

Honderden auteurs publiceerden al op Historiek. Bekijk hier wie

Doorzoek ons archief: