Week van de koloniale geschiedenis

3000 jaar oude graven gevonden in Pakistan

Foto die is vrijgegeven door het Italiaanse minsiterie van cultuur
Italiaanse archeologen hebben in Pakistan graven gevonden die meer dan 3000 jaar oud zijn. Het ministerie van cultuur van Italië heeft dat bekendgemaakt.

De vondst werd gedaan in de Swat-vallei die jarenlang werd gecontroleerd door de Taliban. Italiaanse archeologen doen al sinds de jaren vijftig onderzoek in het gebied. Het onderzoek vond plaats bij Udegram, een bergachtige streek in het noordwesten van Pakistan met een boeddhistisch verleden. Dit gebied wordt ook wel het Zwitserland van Pakistan genoemd vanwege de vele bergen valleien en rivieren.

De archeologen wisten dat er bij Udegram graven uit de pre-Boeddhistische periode te vinden moesten zijn. Pas onlangs werden er bijna dertig van deze graven gevonden. Ze bevinden zich zeer dicht bij elkaar en sommigen overlappen elkaar.

- advertentie -

Volgens de archeologen zijn de graven gemaakt tussen het einde van het tweede millennium voor en de eerst helft van het eerste millennium na Christus. Sommige van de graven hebben stenen muren. De mannen werden begraven met onder meer kommen en potten en vrouwen kregen zaken als bronzen haarspelden en kralen mee.

Bekijk ook onze uitgebreide onderwerpenlijst of het personenregister

1001 vrouwen in de 20ste eeuw - Els Kloek Napoleon - De man achter de mythe (Adam Zamoyski) De rechtvaardigen - Hoe een Nederlandse consul duizenden Joden redde (Jan Brokken) Reconquista - Miquel Bulnes Leonardo da Vinci - Sprekende gezichten De bokser - 
Het leven van Max Moszkowicz (Biografie) 80 jaar oorlog - Gijs van der Ham / NTR Het goede leven - Annegreet van Bergen Hitlers Derde Rijk in 100 voorwerpen - Roger Moorhouse De Zonnekoning - Glorie en schaduw van Lodewijk XIV (Johan Op de Beeck)
Gelijk naar geschiedenisboeken over: