400.000 euro voor Apple 1

/
1 minuut leestijd

Apple I – Foto: CC/tomislav medak
In het Duitse Bochum is dit weekend een zeldzame Apple 1 geveild. De handgemaakte computer bracht maar liefst 400.000 euro op.

De Apple 1 was het eerste computermodel van het wereldberoemde bedrijf Apple. In 1976 werden deze met de hand gemaakte computers verkocht voor 666,66 dollar. Afgelopen zomer werd er in New York ook al een Apple 1 geveild. Die bracht toen 300.000 euro op.


Apple werd op 1 april 1976 opgericht door Ronald Wayne, Steve Wozniak en de vorig jaar overleden Steve Jobs. Ronald Wayne is de minst bekende oprichter. Hij verliet het bedrijf al na enkele dagen en verkocht zijn aandeel van tien procent destijds voor een bedrag van 800 dollar aan de andere twee oprichters. Vandaag de dag zou dat aandeel enkele miljarden dollar waard zijn.

Samen met zijn studievriend Wozniak had Jobs zich vanaf halverwege de jaren zeventig al bezighouden met de ontwikkeling van de Apple 1-computer. Deze vroege personal computer werd gebouwd in de garage van Jobs ouders en nadat het duo erin geslaagd was vijfentwintig Apple 1 machines te verkopen, werd de Apple Corporation opgericht. De computers werden met de hand gemaakt door Wozniak en Jobs hield zich bezig met de marketing en het bedenken van verbeteringen en marketing.

The 1976 Apple 1

Abonneer
Stuur mij een e-mail bij
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Eerder gepubliceerd

Clive Sinclair (1940) – Maker van de ZX Spectrum

Hierna verschenen

‘Grijp regie over digitaal erfgoed’